DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van de Velduil
home
linken
nieuw
contact


Velduil

De Velduil is in Nederland een zeer schaarse broedvogel. Het leefgebied van deze uil bestaat uit moerassen, graslanden en agrarisch cultuurland.
Om de drie jaar bereikt de muizenstand een hoogtepunt, alleen in deze jaren broedt de velduil.
Het nest wordt op de grond gebouwd in een ondiepe kuil, waarin het vrouwtje 4 tot 7 witte eieren legt.
De Velduil is ongeveer 38 cm groot en 200 tot 500 gram zwaar.
De Velduil is gespecialiseerd in de jacht op kleine knaagdieren zoals muizen, dit gebeurd overdags.

De rug is donker met talrijke vaalwitte vlekken. Doordat ook de buik en de onderzijde vaalwit zijn, maakt deze uil met name in de vlucht een lichte indruk.
 De grote kop bevat een opvallende ronde gezichtssluier, felgele ogen en twee korte oorpluimpjes.




Velduil, gele ogen, roofvogel, vrije natuur  Velduil, gele ogen, roofvogel, vrije natuur  Velduil, gele ogen, roofvogel, vrije natuur  Velduil, gele ogen, roofvogel, vrije natuur  Velduil, gele ogen, roofvogel, vrije natuur  Velduil, gele ogen, roofvogel, vrije natuur 



vorige