DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van de Sperweruil
home
linken
nieuw
contact


Sperweruil

De Sperweruil is een uil van gemiddelde afmetingen. De term Sperwer in zijn naam refereert aan de vorm van zijn vleugels en aan zijn lange staart die aan de Sperwer doen denken.
De Sperweruil heeft een ronde kop met gele ogen, hij wordt 36 tot 41 cm groot. Hij heeft een voorkeur voor bossen waar grote open plaatsen in voorkomen.
 Zijn nest bouwt hij in holle bomen of hij gebruikt een verlaten nest van een andere grote vogel.

De Sperweruil is overwegend overdag actief, hij voedt zich met muizen en andere kleine knaagdieren.
In Nederland is de Sperweruil een zeldzame dwaalgast. Er zijn tussen 1900 en 2014 vier maal Sperweruilen waargenomen.




Sperweruil, gele ogen, lange staart, holle bomen, zeldzaam  Sperweruil, gele ogen, lange staart, holle bomen, zeldzaam  Sperweruil, gele ogen, lange staart, holle bomen, zeldzaam  Sperweruil, gele ogen, lange staart, holle bomen, zeldzaam 



vorige


volgende