DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de macropagina van de Libellen
home
linken
nieuw
contact


Libellen

Libellen zijn mooie insecten die zich voornamelijk bevinden langs de waterkant. Ze leggen hun eitjes onder water, als de tijd daar is komt de larve, ook wel Exuvium genoemd, uit het water gekropen, deze zoekt dan een plekje om te drogen en uit te komen.
Dit is een proces wat niet altijd goed afloopt, het kan zijn dat ze tijdens het proces worden opgegeten of dat ze niet genoeg kracht hebben om eruit te komen. Eer ze weg kunnen vliegen de wijde wereld in moeten ze eerst goed drogen en op kracht komen.

Ik heb het hele uitsluip proces een keer mogen vastleggen met de camera, deze is in zijn geheel te bekijken via deze link.

Er zijn vele soorten libellen, zo is daar de viervleklibel, de glassnijder, de kerizerlibel en de paardenbijter, dit zijn wel de meest bekende soorten maar er zijn er nog veel meer.
Keizerlibel, macrofotografie  Keizerlibel, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  uitsluipers, libellen, macrofotografie  Venwitsnuitlibel, macrofotografie  glassnijder met landkaartje als prooi, macrofotografie  Venwitsnuitlibel op een bloem, macrofotografie  Viervleklibel,  macrofotografie  achterkant van de Viervleklibel,  macrofotografie  Close Up van de Viervleklibel , macrofotografie  Viervleklibel op een witte bloem, macrofotografie  Blauwe Glazenmaker, macrofotografie vorige


volgende