DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van Kinderdijk
home
linken
nieuw
contact


  Kinderdijk
Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Molenwaard.
Kinderdijk bevindt zich op de plaats waar de Noord en de Lek samenkomen. De plaats is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. De voornaamste bedrijvigheid bestaat uit scheepsbouw.

Kinderdijk werd door twee besturen tegen het water beschermd, de Overwaard (aan de oostkant van de Middelkade) en de Nederwaard (aan de westkant van de Middelkade).
De Nederwaard bouwde in 1738 acht molens. De Overwaard bouwde in 1740 ook acht molens. Kinderdijk was de eerste Nederlandse plaats met een elektriciteits voorziening in 1886.

Het is er heerlijk om te wandelen en je zal er ook altijd wel buitenlandse toeristen aantreffen, want ja....molens is toch wel iets typisch Nederlands.Kinderdijk, provincie Zuid Holland, Alblasserwaard, molens,  toeristen  Kinderdijk, provincie Zuid Holland, Alblasserwaard, molens,  toeristen  Kinderdijk, provincie Zuid Holland, Alblasserwaard, molens,  toeristen  Kinderdijk, provincie Zuid Holland, Alblasserwaard, molens,  toeristen vorige


volgende