DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van kasteel Oldenaller
home
linken
nieuw
contact


Kasteel Oldenaller
Kasteel Oldenaller is een landgoed, landhuis en voormailig kasteel gelegen tussen Nijkerk en Putten in de provincie Gelderland.
Kasteel Oldenaller heeft een geschiedenis die ver teruggaat. Het landhuis van nu lijkt weinig meer op het Middeleeuwse kasteel dat hier oorspronkelijk gestaan moet hebben. Boerderij Aller wordt al genoemd in 1313, dus 'Olden'-aller moet nog ouder zijn. Gedurende de Hoekse en Kabeljauwse twisten (14e en 15e eeuw) werd het kasteel verwoest, waarna het herrees op de huidige locatie. Onder andere de familie van Oldenbarnevelt heeft er gewoond. Het huidige, vierkante landhuis Oldenaller, opgetrokken in classicistische stijl, is grotendeels een creatie uit 1655 van Jacob van Campen, de architect van het Paleis op de Dam. Veel nieuwer dus dan het Middeleeuws kasteel.

kasteel Oldenaller, nijkerk, provincie gelderland, middeleeuwen, familie van oldenbarnevelt  kasteel Oldenaller, nijkerk, provincie gelderland, middeleeuwen, familie van oldenbarnevelt  kasteel Oldenaller, nijkerk, provincie gelderland, middeleeuwen, familie van oldenbarnevelt  kasteel Oldenaller, nijkerk, provincie gelderland, middeleeuwen, familie van oldenbarnevelt  kasteel Oldenaller, nijkerk, provincie gelderland, middeleeuwen, familie van oldenbarnevelt 
Adres:
Kasteel Oldenaller
Oldenallerallee 3
3882 RW  Putten

Provincie Gelderland

vorig kasteel


volgend kasteel

kastelen pagina 1
kastelen pagina 2