DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van Kasteel Hernen
home
linken
nieuw
contact


Kasteel Hernen
Kasteel Hernen staat in de gemeente Wijchen, in het dorpje Hernen. Het is een kasteel uit de 14e eeuw, waarschijnlijk ontstaan rond 1350 en bestond toen slechts uit een woontoren. De kasteelheer kreeg inkomsten door belastingen en door speciale rechten zoals het molenrecht. Met die inkomsten kon hij zijn kasteel uitbreiden, wat weer goed was voor zijn status.
Het kasteel is nooit ten prooi gevallen aan oorlogsgeweld of natuurrampen. In de laatste eeuwen woonde de kasteelheer er zelf niet of nauwelijks, maar liet het beheer over aan een rentmeester. Niemand voelde een drang om het kasteel te verfraaien volgens de nieuwste bouwmode, daardoor heeft het kasteel zijn stoere, middeleeuwse karakter kunnen behouden.

In 1883 was het kasteel in het bezit van familie Den Tex, waarvan een dochter het in april 1940 geschonken heeft aan een stichting, een gedeelte van het kasteel is toegankelijk en kan met een gids worden bekeken.kasteel Hernen, woontoren, molenrecht, middeleeuwen, adres gegevens, wychen  kasteel Hernen, woontoren, molenrecht, middeleeuwen, adres gegevens, wychen  kasteel Hernen, woontoren, molenrecht, middeleeuwen, adres gegevens, wychen  kasteel Hernen, woontoren, molenrecht, middeleeuwen, adres gegevens, wychen  kasteel Hernen, woontoren, molenrecht, middeleeuwen, adres gegevens, wychen 
Adres:
Kasteel Hernen
Dorpstraat 40
6616 AH  Hernen

Provincie Gelderland


vorig kasteel


volgend kasteel

kastelen pagina 1
kastelen pagina 2