DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van Kasteel Helmond
home
linken
nieuw
contact


Kasteel Helmond
Kasteel Helmond ligt midden in het centrum van Helmond en is tegenwoordig een kasteelmuseum. Het kasteel zelf dateert uit 1325 en had toendertijd 2 grachten om het kasteel, 1 gracht is helemaal weg maar de andere gracht loopt nog steeds om het kasteel heen, al zal dit er in 1325 vast anders hebben uitgezien dan nu.
Van het oorspronkelijke interieur is ook bijna niets meer over. het gebouw werd in de loop van de eeuwen constant aangepast aan het huidige gebruik, alleen enkele gestuukte plafonds en enkele schouwen zijn nog over.

Kasteel Helmond stond in de Middeleeuwen bekend als een vierkante waterburcht met een toren op elk hoekpunt en geen centrale woontoren. De vierkante kastelen bleken toendertijd beter te kunnen worden verdedigd dan de oudere ronde kastelen.
kasteel Helmond, kasteelmuseum, grachten, middeleeuwen, provincie brabant, adres gegevens  kasteel Helmond, kasteelmuseum, grachten, middeleeuwen, provincie brabant, adres gegevens  kasteel Helmond, kasteelmuseum, grachten, middeleeuwen, provincie brabant, adres gegevens  kasteel Helmond, kasteelmuseum, grachten, middeleeuwen, provincie brabant, adres gegevens  kasteel Helmond, kasteelmuseum, grachten, middeleeuwen, provincie brabant, adres gegevens Adres:
Kasteel Helmond
Kasteelplein 1
5701 PP  Helmond

Provincie Brabant


vorig kasteel


volgend kasteel

kastelen pagina 1
kastelen pagina 2