DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van Kasteel Heemstede
home
linken
nieuw
contact


Kasteel Heemstede
Kasteel Heemstede wordt gekenmerkt door een symmetrische stijl. Op alle vier de hoeken staak hoekige torens en er is een brede slotgracht om het kasteel. Sinds 1614 werd het kasteel niet meer bewoond en raakte het vervallen. In 1680 komt het kasteel in het bezit van Diederick van Velthuysen, deze gaf een architect de opdracht om het kasteel weer op te bouwen. Later wisselt het kasteel veelvuldig van eigenaar en raken de tuinen in verval.

In 1987 breekt er brand uit en gaat er nog meer verloren van het inmiddels ru´ne geworden kasteel. In 1999 komt het kasteel in het bezit van WCN (nu Phanos) en wordt het kasteel weer in oude glorie hersteld.

Sinds maart 2002 zit er een restaurant in de onderste laag van kasteel Heemstede, met een terras aan de slotgracht.kasteel Heemstede, restaurant, slotgracht, adres gegevens  kasteel Heemstede, restaurant, slotgracht, adres gegevens  kasteel Heemstede, restaurant, slotgracht, adres gegevens  panorama van kasteel Heemstede, slotgracht, restaurant, adres gegevens  panorama van kasteel Heemstede, slotgracht, restaurant, adres gegevens 
Adres:
Kasteel Heemstede
Heemsteedseweg 20
3992 LS  Houten

Provincie Utrecht


vorig kasteel


volgend kasteel

kastelen pagina 1
kastelen pagina 2