DAZZLINGPHOTOS.NL

welkom op de pagina van kasteel Amerongen
home
linken
nieuw
contact


Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is in de Middeleeuwen gebouwd en werd bewoond door families van diplomaten en militairen.  In de 17e eeuw werd het kasteel door de fransen in brand gestoken en totaal verwoest. Door de toenmalige bewoners is het weer herbouwd. Het huidige kasteel dateert dan ook uit 1680, toen de herbouw gereed was.

In 1918 kwam de laatste duitse keizer Wilhelm II op kasteel Amerongen wonen nadat hij Duitsland ontvlucht was. Hij verbleef er twee jaar. Sinds 1977 is kasteel Amerongen in bezit van een stichting.
 Het kasteel is nog geheel in de toestand zoals graaf Aldenburg Bentick het na zijn dood in 1940 achterliet. Hierdoor is op kasteel Amerongen een combinatie van een collectie kunst en antiek te zien
 in een omgeving die de sfeer van een bewoond huis heeft.

Bijzonder aan dit kasteel is de dubbele toegangsbrug. De bovenbrug was tot 1977 alleen voor bezoekers van de eigenaar en de eigenaar zelf. Via de bovenbrug kwam men meteen in de hal, de onderbrug was voor het personeel en het gewone volk. De onderbrug leidt naar de kelders van het kasteel, hier bevinden zich de keukens, provisiekamers en de ruimtes voor het pers0neel.

kasteel Amerongen, ingang, adres, utrecht  kasteel Amerongen, provincie Utrecht, rondleidingen  kasteel Amerongen, brug, geschiedenis, HDR  kasteel Amerongen, voorkant, trouwlocatie, adres  panorama, kasteel Amerongen, provincie Utrecht, bezoeken  panorama,kasteel Amerongen, kastelen, HDR fotografie  panorama van kasteel Amerongen, zijkant, utrecht, adres, rondleidingen  panorama van kasteel Amerongen, bijgebouw, HDR foto, adres gegevens  panorama van kasteel Amerongen, tuinen, kastelen, utrecht, trouwlocatie  panorama van kasteel Amerongen, voorkant, provincie Utrecht 
Adres:
Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK  Amerongen

Provincie Utrecht

volgend kasteel


kastelen pagina 1
kastelen pagina 2