DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de IJvogelpagina van DazzlingPhotos
home
linken
nieuw
contact


IJsvogels
De ijsvogel is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien. De ijsvogel is een typische viseter dus sterk aan water gebonden.
Zijn voorkeur gaat uit naar stromende wateren. In het grootste deel van het verspreidingsgebied is de soort algemeen, maar in sommige gebieden wordt de ijsvogel met uitsterven bedreigd.

De mannetjes zijn enkel van de vrouwtjes te onderscheiden aan de kleur van de basis van de ondersnavel, die bij het vrouwtje dofrood is en bij het mannetje net zo zwart als de bovensnavel.
Juvenielen onderscheiden zich van de volwassen exemplaren door het valere met donkergrijs gerande borstveren, gevlekte kruin, lichtere snavelpunt en donkerbruine pootjes.IJsvogel, kingfisher, piscivoor  IJsvogel, close-up, alcedo atthis, viseter  IJsvogel, kingfisher  IJsvogel, piscivoor  IJsvogel, viseter, blauwe vogel  IJsvogel, visje, tak, kingfisher, blauw vogeltje  IJsvogel, viseter, stromend water  IJsvogel, paaltje, piscivoor  IJsvogel, juveniel, kingfisher, blauw vogeltje  IJsvogel, tak, viseter, kingfisher  IJsvogel, visje, tak, kingfisher, blauw vogeltje  IJsvogel, viseter, stromend water  IJsvogel, paaltje, piscivoor  IJsvogel, juveniel, kingfisher, blauw vogeltje  IJsvogel, tak, viseter, kingfisher 


volgende