DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van Fort de la Chartreuse
home
linken
nieuw
contact


 Fort de la Chartreuse
Fort de la Chartreuse is een fort opgericht voor de verdediging van de Belgische stad Luik. Het werd in 1817 door Nederlanders gebouwd en kwam na de Belgische Revolutie in 1830 in handen van de Belgen.

Het fort speelde een rol bij de verdediging van Luik in de Eerste Wereldoorlog. Op 5 augustus 1914 bestookten de Duitsers de oostelijk gelegen forten van Luik met infanterie en geschut. De aanvallers werden weggemaaid, de granaten van de artillerie hadden geen vat op het gewapend beton van de forten. Toch slaagden de Duitsers erin om via ruimten tussen de forten binnen te dringen. Na hevige straatgevechten in Queue-du-Bois werden op 7 augustus 1914 de heuvels ten oosten van Chartreuse veroverd, men trof er lege dorpen aan, de bevolking was gevlucht. De volgende ochtend werd Chartreuse bezet en trokken de Duitsers via twee niet vernietigde bruggen Luik binnen.

Tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog werd Fort de la Chartreuse gebruikt als gevangenis door de Duitse bezetter. Sinds 1980 is het fort verlaten en heeft de natuur het overgenomen. De bomen groeien door het dak.Fort de la Chartreuse, Stairs, Urban  Fort de la Chartreuse, trappenhuis, verlaten  Fort de la Chartreuse, vervallen, oud, urbex  Fort de la Chartreuse, urbex, belgium, graffiti  Fort de la Chartreuse, verboden, urbex locatie  Fort de la Chartreuse, buitenkant, natuurgeweld, natuur neemt het over, urbexlocatie  Fort de la Chartreuse, lege kamer, oud, abanoned, urban  Fort de la Chartreuse, vervallen, graffiti, abandoned fort  Fort de la Chartreuse, overzicht, urbex, urban, locatie  Fort de la Chartreuse, verlaten, 2e WO, Belgium  Fort de la Chartreuse, trappen, vervallen, gevaarlijk, HDR 

volgende