DAZZLINGPHOTOS.NL

Welkom op de pagina van Chateau de Noisy of ook wel Chateau Miranda genoemd
home
linken
nieuw
contact


Chateau de Noisy

Chateau de Noisy, is gebouwd in 1866, Het kasteel heeft verschillende taken gehad en staat ook wel bekend als Chateau Miranda of Home de Noisy. Dat laatste was de naam toen het als weeshuis diende.

Tijdens de Franse Revolutie verliet de familie Liedekerke-Beaufort het kasteel van VÍves om te gaan wonen in een nabijgelegen boerderij. Na de revolutie gaf de familie in 1886 opdracht aan een Engelse architect  om vlak naast deze boerderij een kasteel te ontwerpen als zomerverblijf. Tot en met de Tweede Wereldoorlog bleef het kasteel bewoond door de familie. Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel als kindertehuis gebruikt  en vanaf ongeveer 1980 werd het gebruikt voor buitensportactiviteiten voor kinderen. Sinds 1991 staat het kasteel leeg.

Nadat het kasteel leeg kwam te staan raakte het snel in verval. Anno 2009 zijn nagenoeg alle 500 ruiten in het kasteel gesneuveld en zijn in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen ingestort. De gemeente heeft al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen maar de familie wil tot op heden nog geen afstand doen van het kasteel.

In 2009 werd het kasteel gebruikt voor opnames van de film Anubis en de Wraak van Arghus.
Chateau de Noisy, voorkant van het kasteel, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy, achterkant van het kasteel, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy, entree, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,trap, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,trap, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,dak, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,uitzicht, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,uitzicht, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,keuken, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,klaslokaal, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,lockers, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,wasruimte, abandoned, spookkasteel,urbex,belgi  Chateau de Noisy,wasruimte, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,machinekamer, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy,toilet, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy, abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy, panorama binnenkant,abandoned, spookkasteel,urbex,belgie  Chateau de Noisy, panorama binnenkant,abandoned, spookkasteel,urbex,belgie vorige


volgende